Novosti

Novi Nissan Juke stiže tek u ljeto 2019?

Novi Nissan Juke stiže tek u ljeto 2019?
Foto: Ilustracija | Novi Nissan Juke stiže tek u ljeto 2019?

Iako se prvobitno očekivalo da će nova generacija modela Juke biti predstavljena tokom jeseni 2018, premijera ovog automobila najvjerovatnije će se dogoditi tek polovinom naredne godine.

Kako piše AutoExpress, popularni potkompaktni SUV, koji je debitovao još 2010, nasljednika će dobiti tek u ljeto sljedeće godine.

Kada se Nissan Juke početkom ove decenije pojavio na tržištu, jedni su ga smatrali izuzetno neprivlačnim, dok je za druge bio veoma zanimljiv jer se po izgledu izdvajao iz gomile drugih na tržištu.

Vremenom se Juke izborio za mjesto pod suncem pa je poslije osam godina prodat u preko milion primeraka.

Ovaj automobil, koji se za kupce u Evropi izrađuje u Velikoj Britaniji, već dugo je u prodaji bez većih stilskih promjena, ali uz tehnološka unapređenja, pa je i poslije skoro jedne decenije veoma popularan među kupcima malih krosovera, uprkos velikoj konkurenciji.

Druga generacija će koristiti Renault-Nissan CMF-B mehaničku platformu i savremene motore ove francusko-japanske automobilske grupacije.

Novi Juke bi na premijeri mogao da bude ponuđen sa 1.5 litarskim dizelašem, kao i malim 1.0 litarskim benzincem, a u igri je, navodno, i snažnija, 1.6 opcija sa 190 ks.

Nissan je najavio da će Juke i dalje imati dizajn koji će ga izdvajati od konkurencije, ali i nešto duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na prvu generaciju, kako bi se obezbijedio veći komfor u vožnji za putnike na zadnjim sjedištima.

Kao i njegov prethodnik, i model druge generacije izrađivaće se u Nissanovoj fabrici u Sanderlendu u Velikoj Britaniji.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije