Novosti

Novi Renault Duster

Novi Renault Duster
Foto: N.N. | Novi Renault Duster

Nakon što je u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu Dacia prikazala novu generaciju Dustera, sada je ovaj model ugledao svjetlost dana i sa znakom Renaulta (između ostalog za tržište Južne Amerike i Rusije).

Razlike između Dacia i Renault verzija se prije svega odnose na modifikovani prednji dio sa drugačijom maskom, kao i točkove i volan sa logom francuske marke.

Sve ostalo je isto, što znači da je i novi Renault Duster dobio vjetrobransko staklo pomjereno unaprijed za 100 mm, naglašene blatobrane, dotjerana prednja svjetla sa LED dnevnim svjetlima, upadljivu zaštitu branika, drugačija zadnja svjetla...

Što se enterijera tiče, Francuzi navodi da je on kompletno redizajniran u odnosu na stari model, uz kvalitetnije materijale i novu opremu.

Ovde treba pomenuti i bogatiju listu standardne i opcione opreme, od Multi-view kamere, preko upozorenja na mrtvi ugao, Keyless entry sistema, automatskog uključivanja svjetala, pa do sistema Hill Descent Control i Hill Start Assist.

Kao i sada, ponovo će na raspolaganju biti varijante sa 4x2 i 4x4 pogonom, a jedan od motora u ponudi Renault Dustera biće i 2,0 litarski benzinac sa 145KS (koji se neće nuditi u Dusteru koji će Dacia nuditi u Evropi).

Prvi Duster je inače predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2010. godine, dok je u septembru 2013. godine blago dotjeran kada je dobio modifikovani prednji dio i redizajniranu unutrašnjost. Renault takođe navodi da je u proteklih nešto više od sedam godina širom svijeta prodato preko milion Dustera.

(Auto.blog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije