Novosti

Novi pasat već privlači lopove, krade se i iz fabrike

Novi pasat već privlači lopove, krade se i iz fabrike
Novi pasat već privlači lopove, krade se i iz fabrike

Tek što je predstavljen na nedavno završenom salonu automobila u Parizu, i prije nego što se pojavio u prodajnim salonima, novi pasat postao je interesantan i lopovima.

Policija iz njemačkog grada Emdena saopštila da su samo za nekoliko dana iz Folksvagenove fabrike u tom gradu ukradena dva tek izrađena primjerka pasata nove generacije, prenosi B92.

Poslednji slučaj krađe dogodio se 14. oktobra, kada je lopov izvezao pasat iz fabričkog kruga, uprkos pokušajima obezbjeđenja da ga zaustave. Istog dana vozilo je fotografisala jedna od saobraćajnih kamera, prije nego što je automobil pronađen napušten u jarku pored puta.

Policija je saopštila da je snimak dovoljno jasan da na osnovu njega može da identifikuje lopova.

Prethodno je početkom oktobra iz iste fabrike već nestao jedan pasat, koji je pronađen nekoliko dana kasnije. Vozilo je bilo oštećeno, a lopov je sa njega skinuo Folksvagenov amblem. Počinilac ove krađe još uvijek je nepoznat.

Motivi krađa su nejasni, naročito ako se zna da se novi pasat još uvijek ne nalazi u prodaji i ne može se vidjeti na ulicama, pa je lako uočljiv i privlači pažnju.

Oni skloniji teorijama zavjere mogli bi da pomisle da je Folksvagen inscenirao krađe kako bi privukao pažnju kupaca uoči početka prodaje ovog automobila.

Najnovija generacija pasata prodavaće se u Njemačkoj po cijeni od 25.875 evra, koliko će koštati limuzinska verzija, dok će vlasnici najjeftinijeg karavana morati da izdvoje 26.950 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije