Novosti

Novinare koji prekrše embargo Ferrari će kazniti sa 50.000 evra

Novinare koji prekrše embargo Ferrari će kazniti sa 50.000 evra
Novinare koji prekrše embargo Ferrari će kazniti sa 50.000 evra

Ferari je oduvijek figurirao kao jedan od arogantnijih, ako ne i najarogantniji proizvođač automobila, a posljednjim potezom otišao je i korak dalje.

Novinare koji su imali prilike testirati najprestižniji Fefrari dosad, hibridni LaFerrari, Talijani su natjerali da potpišu embargo na objavu, prenosi T-portal.

Ovakav potez nije ništa novo budući da njime proizvođači prije svega štite medije. Drugim riječima, oni koji automobil na svjetskoj prezentaciji testiraju među prvima, kao i oni koji to učine među zadnjima, imaju priliku u isto vrijeme objaviti sadržaj.

Ovog puta Ferrari je otišao korak dalje.

Embargom i kaznom od 50.000 evra za novinara koji ga prekrši, Italijani su uslovili da odabrane publikacije mogu izaći s testom 30. aprila, a oni manje važni po njihovim kriterijima moraće se suzdržati gotovo mjesec dana - do 26. maja!

Ostaje za vidjeti kako će se rasplest ovaj presedan, no riječ je o proizvođaču koji je navikao da bude po njegovu.

Ako možete natjerati kupce da kupe automobil koji ne žele da bi dobili priliku konkurisati za kupnju automobila koji žele te ako odlučite namjerno smanjiti proizvodnju kako biste postigli ekskluzivnost i zaradili više, što vas, realno, sprečava da novinarima koji vam jedu iz ruke činite što god vam padne napamet?

Apsolutno ništa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije