Novosti

Opel Insignia Grand Sport i Sports Tourer bez kamuflaže

Opel Insignia Grand Sport i Sports Tourer bez kamuflaže
Opel Insignia Grand Sport i Sports Tourer bez kamuflaže

Već je ustaljena praksa u automobilskoj industriji da su koncepti vjesnici vremena koja dolaze.

Međutim, prečesto se dešava da serijski model ne bude ni senka koncepta koji mu je prethodio. To na svu sreću nije slučaj sa novom Opel Insignijom Grand Sport, čiji je stajling vjerno ispratio Monza koncept iz 2013. U potpunosti bez kamuflaže, u OPC Line nivou opreme, Insignia se pojavila u svoj svojoj eleganciji i kudikamo ubjedljivijem dizajnu u odnosu na odlazeći model.

Jasno je da svemu doprinos daje to što se radi o OPC Line verziji sa sportski izražajnim eksterijerom i spuštenim ogibljenjem sa Brembo kočnicama iza točkova od 20 cola. Primjetni su i dvostruki završeci izduvnih cijevi i diskretni spojler na ivici prtljažnika. U suprotnosti sa trendovima, Opel nije integrisao žmigavce u bočne retrovizore, odlučivši se za „staru školu“ sa pokazivačima pravca na prednjim krilima.

„Šlag na tortu“ je i to što je fotografisana Insignia Sports Tourer, takođe bez maske, koja izgleda masivno i premijum. I praktičnija varijanta je u OPC Line verziji, ali umjesto ovalnih završetaka izduvnih cijevi kod sedana, posjeduje „uglovanije“ i šire rješenje koje je u potpunosti u skladu sa masivnijim zadnjim dijelom karavana.

Oba modela posjeduju sofisticiran Opelov LED matrični sistem osvjetljenja sa 16 dioda u svakom klasteru, što je dvostruko više u odnosu na Astru. Uprkos tome što je 55 milimetara duža, nova Insignija je do 175 kilograma lakša u odnosu na model koji zamjenjuje. Naravno, komfor je podignut na značajno viši nivo, posebno ako se uzme u obzir da je međuosovinsko rastojanje povećano za 92 milimetra. Ono što takođe novu Insigniju čini značajno atraktivnijom je i to što je niža 29 milimetara. Nije slučajno što su oba modela opažena u SAD, jer će i Buick imati svoju verziju – Regal, dok će u Australiji dobiti naziv Holden Commodore.

Kolaju glasine da će regularna Opel Insignia Grand Sport biti predstavljena onlajn krajem mjeseca, pred zvaničnu premijeru u Ženevi, u martu sljedeće godine. Sports Tourer će debitovati nekoliko mjeseci kasnije.

(motor1.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije