Novosti

Opel Insignia dobija novo ime (VIDEO)

Opel Insignia dobija novo ime (VIDEO)
Opel Insignia dobija novo ime (VIDEO)

Nova Insignia je u završnoj fazi razvoja, a Opel je starom nazivu ovog modela dodao oznaku Grand Sport.

Uprkos tome što nova generacija Opelovog top modela krije svoj konačni izgled od radoznalih očiju pomoću "kamuflaže", na prvim zvaničnim fotografijama već se naziru linije i oblik ovog automobila.

Insignia Grand Sport bazirana je na potpuno novoj mehaničkoj platformi, sa znatno dužim međuosovinskim rastojanjem i kraćim prednjim i zadnjim prepustima karoserije. U poređenju sa aktuelnim modelom, duža je za 5,5 cm, centimetar šira i 3 cm niža. Izmijenjene proporcije novoj generaciji daju sportskiju i elegantniju pojavu nego ranije.

Kako kažu u proizvođaču, efikasnost prostora i ušteda na masi bili su prioritet inženjera - u zavisnosti od verzije, upotrebom lakih materijala uspjeli su da skinu i do 175 kilograma, u odnosu na prethodnika.

"Naziv Grand Sport sve govori. On reflektuje efikasnu dinamiku Monza koncepta, kao i nasljeđe Opelovih klasika, Kapitäna, Admirala i Diplomata", objašnjava šef Opel grupe Karl-Tomas Nojman.

Sa Insignijom Grand Sport, kompanija započinje novo poglavlje u istoriji svojih top modela. Prethodnik je 2008. utemeljio novu Opelovu eru u smislu razvoja i dizajna, i bio je veliki hit na automobilskom tržištu - do danas, prodato je preko 900.000 Insignija.

Pet godina kasnije, na sajmu automobila u Frankfurtu 2013, Opel je pružio uvid u budućnost svog modela sa futurističkom dizajnerskom studijom Monza, koja je poslužila kao osnova za stilizaciju noe Insignije.

U suštini, Insignia Grand Sport nastavlja pristup koji je započet u C segmentu sa novom generacijom Astre, a sada to podiže na viši nivo.

Zvanična svjetska premijera Opel Insignije Grand Sport održaće se u martu 2017. godine na salonu automobila u Ženevi.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije