Novosti

Opel adam "S" koštaće 18.690 evra

Opel adam "S" koštaće 18.690 evra
Opel adam "S" koštaće 18.690 evra

Poslije premijere koja je održana na sajmu u Parizu, Opel je objavio cijene sportskog modela adam S u Njemačkoj i najavio da će ovaj model stići u prodajne salone početkom 2015. godine.

Zasnovan na Opelovom lajfstajl automobilu adam, model "S" izdvaja se prije svega po 1.4 litarskom turbo-benzinskim motoru sa 110 kW/150 KS koji je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, piše B92.

Adam S u stanju je da ubrza od 0 do 100 km/h za 8,5 sekundi.

Međuubrzanje u petom stepenu prenosa od 80 do 120 km/h iznosi 7,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 210 km/h.

Sportske karakteristike vožnje unapređene su posebno podešenim, spuštenim oslanjanjem kao i direktnijim sistemom upravljanja.

Iako nije izašao iz Opel Performers centra, adam S je opremljen snažnim OPC kočnicama koje su prilagođene različitim dimenzijama točkova, a u ponudi su specijalno dizajnirane alu feluge od 17 i 18 inča.

Prednji spojler, posebno oblikovani bočni pragovi i prošireni zadnji branik jasno izdvajaju ovaj auto od ostatka porodice adam.

Sportski izgled zaokružuju zadnji spojler i hromirani završetak izduvne cijevi.

Početna cijena za adam S u Nemačkoj iznosi 18.690 evra, a kupci mogu da izaberu i dodatne opcija među kojima su i sportske papučice i sportska sjedišta, za koje trebe doplatiti još 1.300 evra

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije