Novosti

Opel predstavio Combo Life za 2019.

Opel predstavio Combo Life za 2019.
Foto: N.N. | Opel predstavio Combo Life za 2019.

Poslije nove generacije Citroena Berlingo Multispace, stiže i Opelov sestrinski putnički van.

Predstavljen je i drugi od najavljena 3 srodna modela PSA grupacije – Opel Combo Life, koji dijeli mehaničku platformu sa Citroenom Berlingo za 2019. i novim Peugeot Partnerom, koji će tek imati premijeru, piše B92.

Očekivano, Combo Life se vizuelno razlikuje od Citroenovog vana po dizajnu prednjeg dijela – maski hladnjaka, farovima, braniku, dok je ostatak karoserije vozila praktično identičan Berlingu.

Pored Opelove verzije, Combo Life će za britansko tržište dobiti značku marke Vauxhall i volan na desnoj strani.

Poput Berlinga, izrađivaće se u dvije varijante – kraćoj od 4,4 m i dužoj od 4,75 m.

Manja verzija imaće mjesta za 5 putnika, dok se duži model može naručiti u opcijama sa 5 ili 7 sjedišta (raspoređenih u 3 reda).

U kabini zatičemo centralno postavljeni 8 inčni ekran multimedijalnog sistema, koji poput tableta dominira na vrhu centralne konzole.

Sistem je opremljen Apple CarPlay i Android Auto funkcijama za povezivanje sa smartfon uređajima. Pored toga, na raspolaganju su bežični punjač pametnog telefona, 230-voltna utičnica i USB priključci.

U zavisnosti od nivoa opreme, Combo Life može biti opremljen grejanim kožnim volanom, grejanim prednjim sjedištima, head-up displejom, sistemom zadnjih kamera koje pokrivaju 180 stepeni i brojnim drugim opcijama, među kojima su i razni sistemi asistencije (uređaj za prepoznavanje saobraćajnih znakova, asistencija za održavanje automobila u okvirima vozne trake, adaptivni tempomat, sistem upozorenja na pospanost i dekoncentraciju vozača, napredni sistem pomoći pri parkiranju...).

Kada je riječ o funkcionalnosti, minimalni kapacitet prtljažnika je 597 litara, u kraćoj verziji vozila, a 850 litara u dužoj (u konfiguraciji sa 5 sedišta).

U ponudi će se naći paleta benzinskih i dizel motora (za sada nisu precizirani detalji), uparenih sa petobrzinskim ili šestobrzinskim manuelnim mjenjačem, ili opcionim osmostepenim automatikom, koji će biti dostupan u nekim verzijama ovog modela.

Knjiga narudžbina za Opel Combo Life biće otvorena u prvoj polovini godine, dok se isporuke očekuju u drugoj polovini 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije