Novosti

Opela astra automobil godine u RS

Opela astra automobil godine u RS
Opela astra automobil godine u RS

BANJALUKA - Na večerašnjoj manifestaciji "Izbor automobila Republike Srpske za 2016. godinu", međunarodni stručni žiri za automobil godine u Srpskoj izabrao je "opel astru".

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da je Ministarstvo prepoznalo značaj večerašnje manifestacije koja se održava od 2000. godine, pogotovo u svjetlu podizanja nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj.

"Automobilska industrija u svijetu ide krupnim koracima naprijed. Nažalost, takav napredak ne prate drumovi", rekao je Trninić novinarima u Banjaluci pred početak manifestacije.

On je podsjetio da se, s ciljem podizanja nivoa bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj i kvaliteta puteva, uz postojeći auto-put Banjaluka-Gradiška, gradi i auto-put Banjaluka-Doboj, da je planirana gradnja Koridora "Pet ce" kroz Republiku Srpsku i drugih puteva, a da bezbjednosti značajno doprinose i pojačane kontrole ispravnosti automobila.

Ovogodišnji izbor automobila godine realizovan je pod nazivom "Odgovornost u vožnji - žene ili muškarci", a u okviru manifestacije su i djeca iz cijele Srpske slala svoje radove na temu "Saobraćaj u očima djece".

U okviru te akcije večeras su nagrađene i učenice Osnovne škole "Đura Jakšić" iz Banjaluke Teodora Kos i Jelka Milošević.

Organizator večerašnjeg izbora je Redakcija "Saobraćaj i mi", u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom Republike Srpske. Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Manifestaciji, koja je održana u Narodnom pozorištu Republike Srpske, prisustvovali su i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, te brojni gosti iz javnog života Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije