Novosti

Otvoren beogradski sajam automobila i motocikala

Otvoren beogradski sajam automobila i motocikala
Otvoren beogradski sajam automobila i motocikala

BEOGRAD - Sajam automobila i motocikala na kojem će se predstaviti više od 260 izlagača, a 60 modela premijerno, otvoren je danas u Beogradu.

Sajam je otvorio najpoznatiji srpski automobilista Dušan Borković, prvi Srbin koji će se sljedeće sezone takmičiti na svjetskom šampionatu "Turing automobil", koji je istakao da je ponosan što su organizatori uspjeli da u ova teška ekonomska vremena izlože "automobilske ljepotane".

Sajam automobila pod nazivom "DDOR BG kar šou"i Sajam motocikala, dijelova i opreme "Motopešn" će do 23. marta biti pozornica za predstavljanja srpskih premijera modela iz najnovije svjetske automobilske produkcije.

Kao posebna atrakcija u Hali tri su izloženi oldtajmeri, dok su na štandu Auto-moto saveza Srbije izložena dva automobila, svaki vrijedan po 300.000 evra, a predstavljaju ekskluzivne modeli ručne izrade, sa alternativnom pogonskom energijom na metan i hidrogen, odnosno tečni naftni gas "raskas" i "ala 50" proizvođača "Monte Karlo automobil".

Učesnici ovogodišnjeg Sajma su svi vodeći automobilski i moto brendovi koji posluju na domaćem tržištu, tako da će ljubitelji četvorotočkaša i dvotočkaša iz Srbije i zemalja iz okruženja biti u prilici da upoznaju nove modele.

Među najatraktivnijim ovogodišnjim sajamskim premijerama je najnovija generacija "mercedesa ce klase", a ovaj ključni model njemačkog proizvođača dolazi u Srbiju nakon evropske premijere koju je imao na auto-salonu u Ženevi.

Posebnu poslasticu za sve fanove luksuznih automobila predstavlja nastup britanskog "Jaguara", sa tri modela među kojima će se naći i novi sportski dvosjed "F-tajp".

Atraktivni "be-em-ve" serije "četiri kupe", koji je svjetsku premijeru imao na salonu automobila u Frankfurtu 2013, jedan je od tri kandidata za titulu "Svjetski automobil 2014. godine".

Među najskupljim izloženim automobili su "be-em-ve iks pet" od 75.151 evra i "folksvagen tuareg" od 70.366 evra, a "škoda rapid" se može kupiti za 9.439 evra.

Na Sajmu je predstavljen i novi "Ikarbusov" gradski 12-metarski autobus, razvijen u saradnji sa kompanijom "Mercedes benz", koji predstavlja veliku izvoznu šansu za srpsko preduzeće, ali i za ukupnu domaću proizvodnju privrednih vozila.

Kao jedini domaći proizvođač automobila, kompanija "Fijat automobili Srbija" na sajmu predstavlja svoj uvozni program, modelima brendova "alfa romeo", "lančia" i "džip".

Prvi srpski Studentski formula tim "Drumska strela 2014" predstavlja na ovogodišnjem sajmu unaprijeđeni bolid.

Tu je i parada oldtajmera "Memorijal princa Tomislava Karađorđevića", kao tradicionalna prateća manifestacija sajmova automobila.

Organizatori Sajma su poručili da je ova manifestacija tradicionalno najatraktivnija i najposjećenija na Beogradskom sajmu, te naveli da će tokom sajma biti održana i nagradna igra, a pobjednik će dobiti "ford fijestu".

Cijena pojedinačne ulaznice na Sajam automobila i motocikala iznosi 300 dinara /2,6 evra/, za grupne posjete je 200 /1,7 evra/, za đake i studente 150 dinara /1,3 evra/, a cijena parkinga je 100 dinara /0,9 evra/ na čas.

Radno vrijeme manifestacije biće od 10.00 do 20.00 časova, osim posljednjeg dana kada se Sajam zatvara u 17.00 časova.

Ovogodišnji sajam automobila i motocikala organizuje se u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i dijelova i generalnim sponzorom, kompanijom DDOR iz Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije