Novosti

Otvoren veliki centar za testiranje autonomnih vozila u Mičigenu

Otvoren veliki centar za testiranje autonomnih vozila u Mičigenu
Foto: Motor Trend | Otvoren veliki centar za testiranje autonomnih vozila u Mičigenu

Centar za testiranje autonomnih vozila, čije je konstruisanje koštalo 135 miliona dolara, otvoren je u blizini grada En Arbor u Mičigenu, i biće jedna od najvažnijih lokacija na kojoj će proizvođači automobila testirati i razvijati svoju tehnologiju autonomne vožnje.

Ovaj američki centar za mobilnost posjeduje petlju i autoput u dužini od 4 kilometara kao i tunel dužine 213 metara, raskrsnice, kružne tokove i nadvožnjake kako bi savršeno simulirao svakodnevne uslove za vožnju.

Kompanije kao što su Toyota i Ford su investirale značajne sume novca u ovo postorjenje, te su već 13. decembra inženjeri Toyote počeli sa treningom vožnje. Japanskom proizvođaču automobila se pridružila i kompanija koja se bavi proizvodnjom elektrotehnike, Visteon, koja će sa njom raditi na razvoju tehnologije. Magazin Motor Trend najavljuje da će već od sljedeće nedjelje u En Arbor pristizati i drugi proizvođači i njihovi partneri.

Međutim, radovi na ovom postorjenju još uvijek nisu završeni. Sljedeću fazu konstrukcijskih radova će činiti dodavanje urbanog okruženja za vožnju, a ona će otpočeti na proljeće sljedeće godine.

(Motor Trend)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije