Novosti

Ovako bi mogao da izgleda Porsche Panamera Coupe

Ovako bi mogao da izgleda Porsche Panamera Coupe
Ovako bi mogao da izgleda Porsche Panamera Coupe

Nova generacija Porscheove Panamere je zvaničnu promociju imala ranije ove godine, a po nekim ranijim vijestima koje je prenio Bloomberg (pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa Porscheovom strategijom), na sljedećem sajmu automobila u Ženevi (početak marta 2017.) premijeru će imati i njena nova karoserijska varijanta.

To će biti Panamera u shooting brake izdanju, vjerovatno pod nazivom Sport Turismo, kakav je nosio i Porscheov koncept iz 2012. godine.

Tu međutim neće biti kraj, jer neke informacije kažu da će uslijediti Coupe i Cabrio varijante. Kako bi mogla da izgleda Panamera Coupe (kao duhovni nasljednik nekadašnje 928-ice) pokazuju i ovi nezvanični redneri koje je uradio Theophilus Chin.

Kao i standardna Panamera i najavljena Panamera Sport Turismo, eventualna Panamera Coupe bi takođe trebalo da bude napravljena na MSB platformi, a očekuje se i ista linija raspoloživih verzija.

Ovo potonje podrazumijeva i Panameru Turbo koja ima 4,0 litarski V8 biturbo motor sa 404 kW/550KS i 770 Nm, kao i Panameru 4S koju pokreće 2,9 litarski šestocilindrični benzinac sa 324 kW/440KS i 550 Nm.

Bilo bi zanimljivo vidjeti i Panameru Coupe sa 4,0 litarskim V8 dizelašem sa 310 kW/422KS i 850 Nm, ali i hibridnu verziju koja bi kombinovala 2,9 litarski twin-turbo V6 benzinac sa 330KS, elektromotor sa 100 kW (136KS), litijum-jonske baterije i osmostepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom.

(Auto.blog.rs)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije