Novosti

Ovako će da izgleda novi Volvo V90 (FOTO)

Ovako će da izgleda novi Volvo V90 (FOTO)
Ovako će da izgleda novi Volvo V90 (FOTO)

Iako je švedski proizvođača automobila objavio da će se zvanična promocija njihovog novog modela V90 održati 18. februara, na internetu su se već pojavile fotografije na kojima se vidi kako izgleda karavan zasnovan na novoj generaciji modela S90.

Svi oni kojima se dopada izgled nedavno predstavljenog trovolumenskog modela S90, s kojim je Volvo zamijenio model S80, zasigurno će biti zadovoljni izgledom karavanskog modela V90 s kojim će Volvo, bez sumnje, ostati među proizvođačima karavanskih karoserija koje se odlično prodaju širom svijeta.

Zasnovan na identičnoj platformi na kojoj je nastao novi S90, novi V90 nudiće se isključivo s četverocilindričnim motorima. Na vrhu ponude, za sada, je hibridna verzija T8 čiji dvolitarski motor (potpomognut turbo i mehaničkim kompresorom) u kombinaciji s elektromotorom isporučuje više od 410 konjskih snaga. Ima najava da će V90 uskoro imati još snažnije izdanje, jer će se u cijelu priču uključiti kompanija Polestar koja je Volvu otprilike ono što je AMG Mercedesu.

Novi Volvo V90 trebao bi se pojaviti i na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi, a u prodaji bi se trebao naći u drugoj polovini godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije