Novosti

Peugeot 4008 stiže 2020.

Peugeot 4008 stiže 2020.
Foto: N.N. | Peugeot 4008 stiže 2020.

Kompanija Peugeot planira da doda još jednog člana svojoj SUV porodici, u formi potpuno novog modela 4008, koji bi trebalo da bude zvanično predstavljen do 2020. godine.

Peugeot 4008 će biti konstruisan kao pandan modelu Toyota C-HR, i njemu sličnima, i u suštini će biti kupe verzija modela 3008. Kao rezultat toga nastaće automobil sa sjajnim spoljašnjim dizajnom, uskim bočnim prozorima, novom maskom hladnjaka i jednom linijom svjetala koja će se prostirati cijelom širinom zadnjeg dijela.

Novi 4008 će biti baziran na EMP2 modularnoj platformi, koja podupire modele 3008 i 5008. Međutim, uprkos istoj platformi, Peugeot će modifikovati šasiju i vješanje na novom modelu, kako bi kreirao automobil koji je uzbudljiviji za vožnju.

Kada je riječ o agregatima, uvodni model će posjedovati trocilindarski PureTech benzinski motor sa turbo punjačem. U ponudi će se naći i THP agregat zapremine 1,6 litar iz modela DS 7 Crossback, kao i dva BlueHDi dizel agregata zapremine 1,6 i 2 litara.

Kupcima će biti dostupne i dve verzije sa plug-in hibridnim pogonom. Prva verzija će posjedovati pomenuti THP agregat uparen sa jednim elektromotorom na prednjoj osovini, koji će ukupno proizvoditi 240 konjskih snaga. Druga verzija će pored ovog agregata imati dva elektromotora na obje osovine, koji će ukupno proizvoditi oko 300 konjskih snaga.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije