Novosti

Platili bi i milion evra samo da ne čekaju isporuku

Platili bi i milion evra samo da ne čekaju isporuku
Platili bi i milion evra samo da ne čekaju isporuku

Kupci modela LaFerrari toliko su nestrpljivi da su spremni da izdvoje dodatnih 1,25 miliona evra, što je gotovo jednako cijeni ovog automobila, kako bi ranije dobili svoj naručeni primjerak!

Da bi neko postao jedan od 499 povlašćenih vlasnika ovog modela potrebno je da zadovolji nekoliko uslova.

Pored čeka u iznosu od 1,3 miliona evra, bilo je neophodno da dokaže svoju posvećenost brendu, odnosno da u svojoj garaži već ima pet automobila ove italijanske marke. Sve aplikacije za kupovinu na kraju bi završavale na stolu direktora "Ferrarija" kako bi ih on lično odobrio, piše B92.

Ali ni tu nije kraj "mukama" budućeg vlasnika.

S obzirom da proces proizvodnje ovog vrhunskog automobila zahtijeva određeno vrijeme, slijedi period čekanja da plaćeni Ferrari bude napravljen i isporučen, a čekanje nikako ne prija klijentu koji je za kupovinu automobila izdvojio 1,3 miliona evra.

Kako prenosi sajt Motoring Research, rezultati istraživanja, koje je među kupcima supersportskih automobila sprovela kompanija "Oracle Finance", pokazalo je da su vlasnici LaFerrarija spremni da plate još 1,25 miliona evra samo da ne bi čekali isporuku svog automobila.

Nešto manje nestrpljivi su kupci McLarena P1. Kako bi svoj primjerak dobili ranije, izdvojiće dodatnih 380.000 evra, dok su oni koji su kupili Porsche 918 Spyder spremni da plate 250.000 preko regularne cijene kako bi skratili čekanje.

Nestrpljenje nije jedini razlog zbog kojeg vlasnici LaFerrarija izdvajaju toliki novac da bi skratili period potreban da im se automobil isporuči.

Cijene najskupljih supersportskih automobila, čiji je broj primjeraka ograničen, obično kasnije rastu na tržištu, pa ih njihovi vlasnici u jednom trenutku mogu preprodati, što im može donijeti lijepu zaradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije