Novosti

Pogledajte Dodžove ikone spremne za Njujork

Pogledajte Dodžove ikone spremne za Njujork
Pogledajte Dodžove ikone spremne za Njujork

Dodž je iskoristio nedavno otvoreni autosalon u New Yorku kako bi nam pokazao redizajnirane modele čardžer i čelendžer (Charger i Challenger).

Čardžer je prošao kroz značajniji redizajn u kojem mu je fizička pojava gotovo u cijelosti izmijenjena dok je čelenddžer blagim redizajnom postao još više retro nego što je to dosad bio, prenosi T-portal.

Čardžer sada više nalikuje manjem dartu, a u Dodžu ističu kako su promijenili svaki vanjski panel. Takođe su doradili interijer, a od mehaničkih preinaka automobil je dobio novi osmerostepeni automatik, kao i aluminijske osovine.

Istim mjenjačem okoristio se i ćelendžer koji prodajnim rezultatima kaska za ševrolet kamarom (Chevrolet Camaro) i fordom mustangom (Ford Mustang).

Dodžov muscle-car dobio je novi prednji i zadnji kraj te, zavisno o opremi, nove poklopce motora, pa sad još više izgleda kao prethodnik iz 70-ih.

Nažalost, šansa da ova dva automobila dočekamo u Evropi poprilično je mala. Veliki i poprilično rastrošni motori V6 i V8 u kombinaciji s nemalim emisijama CO2 garancija su previsokih cijena.

Ipak, to ne znači da u njihovoj pojavi ne možemo uživati na fotografijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije