Novosti

Pogledajte Nissan 370Z NISMO za 2015.

Pogledajte Nissan 370Z NISMO za 2015.
Pogledajte Nissan 370Z NISMO za 2015.

Nissan će u septembru kupcima u Evropi ponuditi osvježenu verziju modela 370Z, koji je dorađen u sportskom odjeljenju NISMO u Jokohami.

Za one koji žele da voze sportski kupe koji se dizajnom izdvaja od većine sličnih modela na tržištu, Nissan 370Z je pravi izbor, naročito njegova NISMO verzija.

Novi 370Z NISMO ima restilizovan prednji branik sa velikim otvorima za vazduh, uz dodatne usmjerivače postavljene na krajevima, ispred prednjih točkova. Na vertikalne bočne otvore pod pravim uglom se nadovezuju nova dnevna LED svjetla, piše B92.

Zadnji branik je takođe preoblikovan dok se na njegovom donjem dijelu nalazi masivni difuzor i dvije velike hromirane cijevi izduvnog sistema.

Poseban akcenat ovoj verziji daju diskretne crvene linije na donjim dijelovima karoserije, kao zaštitni znak odjeljenja NISMO.

U odnosu na prethodnu verziju redizajnirani su retrovizori i oplate na sajtnama, a vizuelni pečat automobilu daju specijalne 19-inčne alu felne u srebrno-crnoj boji.

I unutrašnjost predstavlja praznik za oči. Nissan 370Z NISMO ima sportska Recaro sjedišta presvučena crvenom Alcantarom i crnom kožom.

Ispod haube je smješten poznati 3.7-litarski šestocilindrični benzinac koji u ovoj konfiguraciji proizvodi 344 KS.

Snaga se na točkove prenosi pomoću šestobrzinskog manuelnog mjenjača, a automobil iz mjesta do stotke ubrzava za svega 5,2 sekunde.

Nissan je saopštio da je poboljšao oslanjanje, ali i zvučnu izolaciju kabine, sve sa ciljem da putnicima vožnja bude ugodnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije