Novosti

Pogledajte unutrašnjost novog Tojotinog krosovera (FOTO)

Pogledajte unutrašnjost novog Tojotinog krosovera (FOTO)
Pogledajte unutrašnjost novog Tojotinog krosovera (FOTO)

Japanski proizvođač automobila Tojota predstavio je početkom godine novi model C-HR, ali smo tada ostali uskraćeni za detalje iz kabine.

Ovog puta Tojota je ispravila "propust" sa premijere i objavila pregršt fotografija unutrašnjosti vozila. Tojotin model koji će se na tržištu uhvatiti u koštac sa vozilima kao što su Honda HR-V, Nisan Juke i Mazda CX-3, razlikuje se po hrabrom dizajnerskom iskoraku spoljašnjosti, a sada smo u prilici da vidimo kako izgleda njegov enterijer. Kokpit takođe predstavlje osvježenje u dizajnu Tojote.

Asimetrična komandna tabla oblikovana je tako da je u svom centralnom dijelu blago zakošena prema vozaču. Kao kod mnogih drugih savremenih modela automobila, klasične komande poput dugmića i prekidača preselile su se na hipertrofirani ekran (dijagonale 8 inča) multimedijalnog sistema koji dominira vrhom središnje konzole.

Zadržan je jedino klaster sa komandama klima uređaja, smještenim ispod centralnih ventilacionih otvora. Poseban pečat enterijeru daje "izlomljena" kontrastna (u ovom slučaju plava) lajsna koja se pruža od vozačevih do suvozačevih vrata, preko instrument table i displeja multimedije.

U Tojoti kažu da će kupcima biti ponuđene tri kombinacije boja u unutrašnjosti: tamno siva, crno-plava i crno-braon, dok će na raspolaganju biti brojne opcije, poput grijanih sjedišta, kožnog paketa, osmokanalnog JBL premijum audio sistema sa 576 vati i 9 zvučnika.

Tojota C-HR dugačka je 4.360 mm, široka 1.795 mm, visoka 1.555 mm, a međuosovinsko rastojanje iznosi 2.640 mm. Za prtljažni prostor izdvojeno je 370 litara.

Novi krosover u evropske prodajne salone stiže na jesen, a u početku u ponudi će biti dva pogonska sistema. Osnovna verzija opremljena je 1.2 litarskim turbo benzincem sa 116 ks i 185 Nm.

Motor je povezan sa šestobrzinskim manuelnim ili opcionim CVT menjačem. Verzija sa ručnim mjenjačem prodavaće se isključivo sa pogonom na prednje točkove, dok će oni koji se odluče za CVT varijantu moći da doplate za pogon na sva 4 točka.

Umjesto dizelaša, Tojota je kupcima ponudila hibridnu verziju koja pogon dobija od sistema preuzetog iz najnovijeg Priusa. Hibridni sistem kombinuje 1.8 litarski benzinski motor i elektromotor, a ukupna snaga dva agregata dostiže 122 ks.

Prema fabričkim podacima, C-HR Hibrid ostvaruje prosječnu potrošnju od 3,7 l/100 km, u kombinovanom režimu vožnje, dok CO2 emisija iznosi 85 g/km.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije