Novosti

"Porsche BH" uvozi "Volkswagenova" vozila

"Porsche BH" uvozi "Volkswagenova" vozila
"Porsche BH" uvozi "Volkswagenova" vozila

SARAJEVO - "Porsche Holding" Salcburg preuzeo je 1. jula tržišnu odgovornost za vozila "Volkswagen" koncerna u Bosni i Hercegovini.

Tako će novi uvoznik, "Porsche BH" Sarajevo, ubuduće zastupati marke "Volkswagen" putnička vozila, "Volkswagen" privredna vozila, "Audi", "Seat" "Škoda" i "Porsche".

"Zadovoljstvo nam je što smo sada sa BiH kao importer zastupljeni u svim zemljama centralne i istočne Evrope i što naše dugogodišnje iskustvo u veleprodaji i maloprodaji automobila možemo primijeniti i ovdje u BiH", rekao je Alan Flave, predstavnik Uprave "Porsche Holdinga" Salcburg, na konferenciji za medije u sarajevskoj Vijećnici.

Dodaje da je od "ASA grupacije" preuzeta veoma uspješna kompanija, koja je, s tržišnim učešćem od 40 odsto, u prošlosti napravila odličan posao.

"Dosadašnji uposlenici kompanije 'ASA auto', kao i dvije pripadajuće maloprodaje, sa saradnicima, preuzeti su u novu kompaniju 'Porsche BH' Sarajevo", rekao je Flave, te dodao da su za direktore novoosnovane kompanije imenovani Aleks Vazi i Senad Olovčić. Na konferenciji je rečeno da će se novo preduzeće baviti veleprodajom i maloprodajom, te da je za prvo zadužen "Porsche BiH", a za drugo "Porsche Sarajevo".

Istovremeno će "Porsche Leasing" prilikom kupovine vozila omogućavati i finansiranje, kao i sve ostale usluge na jednom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije