Novosti

Porsche Mission E će se prodavati sa tri pogonske jedinice

Porsche Mission E će se prodavati sa tri pogonske jedinice
Foto: Ilustracija | Porsche Mission E će se prodavati sa tri pogonske jedinice

Zahvaljujući internetu, sada znamo još detalja o modelu kompanije Porsche kojeg svi s nestrpljenjem iščekujemo.

Porsche Mission E će po dimanzijama biti manji od modela Panamera, ali iz kompanije tvrde da će imati dosta prostora u kabini, prvenstveno zbog toga što će posjedovati električnu pogonsku jedinicu koja ne zauzima puno mjesta.

Takođe, Porsche razmišlja o tome da Mission E prodaje u tri verzije koje će imati različiti broj konjskih snaga. Uvodna verzija će proizvoditi 402 konjske snage, srednja 536, a najjača verzija ovog modela će proizvoditi čak 670 konjskih snaga. Sve verzije će imati pogon na svim točkovima, a možda se kompanija odluči da kasnije prodaje i verzije sa zadnjim pogonom, koje će svakako biti jeftinije.

Očekuje se da ovaj model od 0 do 96 km/h ubrzava za oko 3 sekunde i da će moći da postigne maksimalnu brzinu od 250 km/h. Takođe, kompanija se nada da će daljina koju će automobil moći da pređe sa jednim punjenjem u realnim uslovima bude oko 500 kilometara kao i da se baterije do 80% svog kapaciteta pune za samo 20 minuta. 

Znamo i da će novi model kompaije Porsche tržišno biti pozicioniran između modela Cayenne i Panamera, te se očekuje da njegova cijena bude između 75 i 80 hiljada dolara, čime bi postao direktan konkurent Teslinom Modelu S. Na tržište bi trebalo da stigne tokom 2019. godine.

(Vrelegume.rs, Automobille magazine)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije