Novosti

Porsche Panamera 4 E-Hybrid (FOTO)

Porsche Panamera 4 E-Hybrid (FOTO)
Porsche Panamera 4 E-Hybrid (FOTO)

Porsche je u Pariz stigao sa kompletnom Panamera porodicom, a među izloženim modelima je i 4 E-Hybrid.

Možda izgleda kao ostali modeli, ali velika promena se nalazi „ispod lima“, a ona se zove elektromotor. U saradnji je sa vodeno-hlađenom litijum-jonskom baterijom, instaliranom ispod poda vozila, elektro jedinica čini osnovu „plug-in“ hibridne postavke Porscheove limuzine. Do 50 kilometara ovo vozilo može da se kreće čisto na električni pogon.

Što se tiče SUS motor, reč je o novorazvijenom 2,9-litarskom V6, koji zajedno sa spomenutim elektromotorom isporučuje 462 ks i 700 Nm. Sa tom količinom snage, sprint do 100 km/h se zaokružuje za 4,6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 278 km/h.

Ipak, ne zaboravimo da je ovo pre svega hibridni automobil. Porsche kaže da po NEDC ciklusu, ova Panamera troši samo dve i po litre goriva na 100 kilometara, uz emisiju CO2 od samo 56 g/km. Već je opšte poznato da NEDC baš i nije najprecizniji, ali u svakom slučaju hibridna Panamera imponuje i što se tiče performansi i efikasnosti.

Ovaj paket u Nemačkoj košta 107.553 evra, gde je Porsche već počeo da prima porudžbine. Isporuke će započeti sredinom aprila 2017.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije