Novosti

Porsche kupio udio u Rimac automobilima

Porsche kupio udio u Rimac automobilima
Foto: Ilustracija | Porsche kupio udio u Rimac Automobilima

Njemački Porsche kupio je manjinski 10-odstotni udio u kompaniji Mate Rimca, koja proizvodi električne automobile - Rimac automobili.

Porsche je zainteresovan za partnerstvo s Rimcem na razvoju budućih elektro-automobila, piše Cnet.

Iako Porsche razvija vlastiti električni automobil, Taycan, proizvođač se nada da će naučiti od Rimac automobila. Nije još jasno šta će tačno uključiti partnerstvo, ali i Porsche i Rimac zainteresovani su za dijeljenje tehnologije.

"Smatramo da su Rimčeve ideje i pristup veoma obećavajući, pa se stoga nadamo saradnji s kompanijom u obliku razvojnog partnerstva", izjavio je Luc Meške, član uprave zadužen za finansije i informatiku kompanije Porsche.

Prošle je godine Rimac prodao 19 odstotni udio Camel grupi, najvećem azijskom proizvođaču baterija za 30 miliona evra, podsjeća RoadandTruck.com.

Rimac trenutno zapošljava oko 400 ljudi i usredotočen je na razvoj visokonaponskih baterija i električnih pogonskih sustava, kao i na super-automobile u malim serijama. Kompaniju je osnovao 2009. godine Mate Rimac. Njegov najnoviji automobil, C Two, ima četiri elektromotora i 1.914 konjskih snaga. Rimac automobili imaju i filijalu Greyp Bikes koja proizvodi električne bicikle.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije