Novosti

Predstavljanje DS8 modela tokom 2020. godine

Predstavljanje DS8 modela tokom 2020. godine
Foto: N.N. | Predstavljanje DS8 modela tokom 2020. godine

PSA grupacija je dublje zašla u segment premijum automobila nakon što je lansirala brend DS, pijre oko tri godine.

Naime, DS već ima model u svojoj gami, DS7 Crossback, a uskoro će biti predstavljen i DS3 Crossback. Međutim, ta kompanija je spremna za predstavljanje još jednog, novog modela.

Najavljeni DS8 bi trebalo da bude predstavljen tokom 2020. godine, kada će biti obilježeno i 65 godina od nastanka originalnog Citroen DS modela. Reč je o automobilu iz E segmenta, koji bi trebalo da predstavlja konkurenciju modelima poput Mercedes E Klase, BMW Serije 5 i Audiju A6.

Međutim, nova perjanica brenda DS neće imati konvencionalan dizajn sedana, već će imati formu "fastbek" modela, koji bi trebalo da bude baziran na u to vrijeme zadivljujućem konceptu Citroen Numero 9.

Iz kompanije su potvrdili ove informacije. Naime, Erik Apod, potpredsednik planiranja proizvodnje kompanije DS je izjavio: "Dizajn je gotov, i mogu vam reći da automobil izgleda odlično". "Od samog početka smo planirali automobil koji bi nas predstavljao u tom segmentu, ali mi nikada ne kopiramo druge proizvođače. DS je nešto drugačije, nešto spektakularno", dodao je on.

Prema tome, iz kompanije DS, kao ključnu stvar naglašavaju da njihov model neće kopirati konkurenciju, prije svega "bratski" Mercedes sa kojim PSA grupacija čvrsto sarađuje.

Inspirisana djelimično i modelom DS7 Crossback, nova perjanica će biti bazirana na EMP2 platformi, koja već podupire nekoliko modela kompanija Peugeot i Citroen. Upravo ta platforma podupire i novi Peugoet 508, koji je izazvao pravo oduševljenje kada je i zvanično predstavljen.

Francuska grupacija će pratiti trendove pa se u DS8, pored standardnih benzinskih i možda dizel agregata, očekuje i hibridni pogon.

Vjeruje se da će DS8 imati pogon samo na prednje točkove.

(NN/vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije