Novosti

Predstavljen restilizovni Porsche 911 GT3 RS

Predstavljen restilizovni Porsche 911 GT3 RS
Foto: Porsche.com | Predstavljen restilizovni Porsche 911 GT3 RS

Porsche je zvanično predstavio „facelift“ verziju svog modela 911 GT3 RS.

Naime, ovaj osvježeni Porsche 911 GT3 RS će javnosti biti zvanično predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi, a ispod njegove haube nalazi se šestocilindarski bokser agregat radne zapremine četiri litara koji proizvodi 520 konjskih snaga, što je za 20 više nego kod njegovog prethodnika. Agregat je povezan sa sedmostepenim PDK mjenjačem, te od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,2 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 312 km/h.

Međutim, agregat nije jedina stvar koja je osvježena na novom modelu. On je dobio i skromno restilizovan predji dio sa velikim spojlerom. Tu su i novi pragovi, restilizovane svjetlosne jedinice i hauba sa dva otvora za vazduh radi boljeg hlađenja kočnica.

Tu su i novi točkovi veličine 20 i 21 inča, kao i novi poklopac motora i treće stop svjetlo. Zahvaljujući svim ovim modifikacijama, 911 GT3 RS sada proizvodi duplo veću silu prijanjanja (downforce) od modela 911 GT3 pri brzini od 200 km/h.

Sportski stil se nastavlja i u kabini gdje su smještena trkačka sjedišta izrađena od ugljenikovih vlakana i volan obmotan alkantrom. Budući da su inženjeri htjeli da automobil bude što lakši, čak su i paneli vrata i zadnji prozori izrađeni od lakih materijala. Međutim, radi manjeg broja kilograma uklonjen je dio zvučne izolacije.

Kao i ranije, ovaj model se može naručiti u Clubsport paketu opreme, bez dodatnih troškova. On podrazumeva roll-bar, aparat za gašenje požara i prekidač koji prekida vezu automobila sa baterijom.

Kada već govorimo o opcijama, moramo da napomenemo da se vratio Weissach paket opreme koji dodatno čini automobil lakšim, zahvaljujući krovu izrađenom od ugljenikovih vlakana. To i opcionalne felne od magnezijuma čine da 911 GT3 RS teži ukupno 1.430 kilograma.

Ovaj model kupci već mogu poručivati po cijeni od 195.137 evra.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije