Novosti

Predstavljeni novi mali gradski zavodnici iz Smarta

Predstavljeni novi mali gradski zavodnici iz Smarta
Predstavljeni novi mali gradski zavodnici iz Smarta

Smart je svojevremeno predstavljanjem svojih “mini” automobila donio revoluciju u svijet automobila. No, nakon turbulentnih perioda, otkazivanja proizvodnje određenih modela i preuzimanja od strane Mercedes-Banza, upravo je predstavljena nova generacija malih gradskih zavodnika.

. Dobro nam poznati maleni dvosjed Fortwo i njegov veći brat Forfour, iako su zadržali gotovo iste dimenzije, sada nude više prostora, više opreme i više zabave u gradu, a uz te novositi koje donose, cijena će ostati ista modelima koji su se do sada prodavali, prenosi macho.hr.

Novi Fortwo je zadržao iste dimenzije kao i prethodnik, no zanimljivo je da je krug okretanja sada smanjen na čak 6,95 metara, čime su oboreni svi rekordi i još je više povećana okretnost automobila koji je i do sada bio sinonom za mali gradski automobil koji možete parkirati praktički bilo gdje. Forfour i Fortwo dijele mnoge komponente vozila, a za razliku od predhodne generacije, ovog puta su u oba automobila motori smješteni sa zadnje strane vozila.

Kupcima će za sada na raspolaganju biti vrhunski trocilindrični motor zapremine jedne litre koji isporučuje 71 konjsku snagu i maksimalnih 91 Nm okretnog momenta, dok će vrh ponude biti turbo motor zapremine 898 kubičnih centimetara koji će sa svojih 90 konjskih snaga i 131 Nm okretnog momenta osigurati solidne performanse ovih gradskih mališana. Prodaja kreće u novembru ove godine, a mi bismo stvarno željeli novu generaciju gradskih šminkera iz Smarta, na cestama viđati češće nego njihove prethodnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije