Novosti

Premijera novog Audija A5 zakazana za 2. jun

Premijera novog Audija A5 zakazana za 2. jun
Premijera novog Audija A5 zakazana za 2. jun

Njemački mediji su objavili informaciju da će Audi premijeru nove generacije modela A5 održati 2. juna.

Treba naglasiti da će 2. juna promociju imati novi A5 Coupe, dok će kasnije na red doći i A5 Sportback, kao i novi A5 Cabrio čija prodaja bi trebalo da počne tokom 2017. godine.

Kao što je to bio slučaj i sa novim A4, ni kod A5-ice dizajn neće pretrpjeti nikakvu revoluciju, a ovaj konkurent BMW-u Serije 4 Coupe i Mercedesu C klase Coupe bi trebalo da bude nešto duži od sadašnjeg modela.

Poput A4, i novi A5 Coupe (na MLB platfomi) će biti nešto lakši od svog prethodnika (za nekih 100 kg), uz očekivanu manju potrošnju goriva.

U opremi će se između ostalog naći i Head-up displej, digitalna instrument tabla, MMI infotainment sistem, adaptivni tempomat, sistem koji vozača upozorava da izašao iz svoje trake, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, parking assistant, Bang & Olufsen sound sistem... 

Na početku prodaje će novi A5 Coupe biti dostupan sa turbo četvorocilindričnim benzincima, kao i dizelašima. Tu će biti i benzinski i dizelski V6 agregati, a moguća je i plug-in hybrid varijanta sa kombinacijom TFSI benzinca i elektromotora.

Kasnije će ponuda biti obogaćena, uključujući sportske verzije S5 (sa 3,0 litarskim šestocilindrašem od 354KS) i RS5 (ovaj potonji stiže 2017. godine sa V6 twin-turbo motorom i oko 500 konja).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije