Novosti

Prodaja Folksvagena u novembru manja 4 odsto

Prodaja Folksvagena u novembru manja 4 odsto
Prodaja Folksvagena u novembru manja 4 odsto

BERLIN - Njemački proizvođač vozila Folksvagen u novembru je zabilježio najslabiji prodajni rezultat u ovoj godini, uz pad prodaje od 4,0 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, saopšteno je iz te kompanije.

U posmatranom mjesecu prodato je ukupno 508.400 vozila, precizira se u saopštenju koje prenosi Rojters.

Ova kompanija od jula tekuće godine ne bilježi rast. U avgustu i septembru prodaja je stagnirala, a u oktobru je opala 0,4 odsto na godissnjem nivou.

Za 11 mjeseci ove godine, Folksvagen je prodao ukupno 5,59 miliona vozila, uz skroman rast od dva odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Kao obrazloženje za nepovoljne rezultate, Folksvagen navodi teške uslove na nekim svojim glavnim tržištima, kao što je Istočna Evropa i Latinska Amerika.

U Istočnoj Evropi kompanija je zabilježila pad prodaje od 8,4 odsto u periodu januar - novembar, uz pad od 20 odsto samo na ruskom tržištu, dodaje se u saopštenju. 

Na tržištu Latinske Amerike prodaja je smanjena 8,4 odsto za 11 mjeseci tekuće godine, uz najveću stopu pada u Brazilu od 13 odsto. 

Losš novembarski rezultat Folksvagen pripisuje i tome što je novi model "pasata" u prodajne salone stigao tek poslednje nedelje u mjesecu, a to je inače drugi najprodavaniji model ove njemačke grupacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije