Novosti

Prodaje se Ferrari gitariste Erika Kleptona

Prodaje se Ferrari gitariste Erika Kleptona
Prodaje se Ferrari gitariste Erika Kleptona

Mnogi ljubitelji Ferrarija smatraju da je model F40 najsavršeniji automobil u istoriji ovog italijanskog proizvođača. Primjerak koji je pripadao jednom od najpoznatijih rok gitarista, Eriku Kleptonu, ponuđen je na prodaju na radost bogatih kolekcionara.

Osim po umjeću sviranja gitare, Klepton je poznat i po svojoj strasti prema supersportskim automobilima, a naročito prema onima sa amblemom Ferrarija. Do sada je posjedovao razne modele ove marke, a 2012. godine Ferrari je po njegovoj želji napravio i isporučio jedinstveni SP12 EC, zasnovan na modelu 458 Italia.

Ferrari F40 iz 1991. koji je svojevremeno bio u vlasništvu Erika Kleptona prodaje kuća GVE iz Londona.

Automobil je prešao svega 10-ak hiljada km i, kako navodi prodavac, u izvanrednom je stanju. Aktuelni vlasnik kupio ga je od nekadašnjeg gitariste grupa "The Yardbirds" i "Cream" 2003. godine (Klepton ga je posjedovao od 2000. do 2003.).

Automobil je ofarban u karakterističnu "Rosso Corsa" nijansu crvene, a podsjećenja radi, Ferrari F40 dobija pogon od 2.9 litarskog bi-turbo V8 motora koji isporučuje 478 ks (352 kW) i razvija 576 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Za Kleptonov F40 prodavac traži 925.000 funti (oko 1.070.000 evra), što se čak smatra povoljnom cijenom s obzirom na izvanredno stanje vozila. Vrijednost primjeraka sličnih ovom procjenjuju se i na 1,5 miliona evra.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije