Novosti

Prodavci očekuju dobru prodaju automobila na Sajmu

Prodavci očekuju dobru prodaju automobila na Sajmu
Prodavci očekuju dobru prodaju automobila na Sajmu

BEOGRAD - Prodavci na Sajmu automobila u Beogradu očekuju dobru prodaju i s obzirom na to da su obezbijedili najbolje moguće uslove, kao i beskamatne kredite.

Nadaju se da će tokom Sajma biti prodato između 2.000 i 3.000 automobila.

Najniže cijene automobia su kreću ispod 8.000 evra, a oni sa "dubljim džepom" mogu da pazare i luksuzne čija cijena prelazi 100.000 evra.

Vršilac dužnosti predsjednika Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Milan Vukasović je rekao Tanjugu da najveće interesovanje postoji za automobila čija se cijena kreće od 8.000 do 12.000 evra.

"Klijentima se nude krediti bez kamate i taj trošak snose prodavci, odnosno uvoznici automobila, kako bi se olakšalo kupcima", rekao je Vukasović.

On je kazao da je u 2014. prodato 19.600 novih automobila u Srbiji, što je za 12 odsto manje nego u 2013.

U januaru ove godine prodato je 1.170 novih vozila, a u februaru 1.250, dodao je. Vjeruje da će tokom Sajma biti prodato između 2.000 i 3.000 automobila.

On je istakao da će ova godina biti neuspješna ukoliko ne bude ukupno prodato najmanje 20.000 vozila.

"Sajam je finalni test i pokazaće u kom pravcu će ići prodaja tokom godine", istakao je on i napomenuo da je i dalje kupovna moć građana Srbije realno mala ali da je veliki uspjeh što se sajam uopšte održava.

Kriza u autoindustriji je, kaže, prisutna od 2008. ali sajmovi su sjajna prilika za sve proizvođače i prodavce. Svi su za ovaj sajam pripremili najbolje cijene, a banke i lizing kuće najbolje uslove.

Direktor "Opela" u Srbiji Dragan Nenadović rekao je Tanjugu da posjetioci Sajma imaju priliku da vide novu generaciju korse koja je jedan od najprodavanijih automobila, lansirana je polovinom februara, kao i interesantan gradski auto sa krovom koji se otvara.

Na štandu "Opela" je i vozilo iz komercijalnog programa mini kombi vivaro, čija je prodaja u prva dva mjeseca ove godine u Evropi za 30 odsto veća nego u istom periodu lane.

Nenadović je naveo da je "Opel" prvi put ponudio i finansiranje sa nula odsto kamate osluškujući potrebe kupaca iako su i do sada bili zadovoljni prodajom.

"Ako ljudima treba pet, sedam ili 10.000 evra, mogu da dobiju taj iznos sa nula odsto kamate", rekao je on dodajući da su u ponudi i krediti na 48 i 60 mjeseci sa 3,99 odsto kamate ili čak i povoljniji.

Najinteresantniji i najjeftiniji auto tog proizvođača je nova korsa, koja se može kupiti već od 9.500 evra.

Aleksandra Graovac, predstavnik za štampu "Tojote" Srbija, rekla je da su krediti sa nula odsto kamate ograničeni na njihove najprodavanije modele jaris, korolu...

Iznosi za finansiranje sa nula odsto kamate su ograničeni finansijski i vremenski, rekla je Graovac istakavši da nema skrivenih troškova i da je cijena ista prilikom plaćanja u gotovini.

Najjeftiniji auto je jaris, koji se može nabaviti po cijeni već od 9.990 evra, a početna cijena korole je 13.490 evra, navela je Graovac.

Najskuplji "Tojotin" auto je lend kruzer, čija je cijena 59.000 evra, a postoji i još skuplji model, koji ima viši nivo opreme, rekla je Graovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije