Novosti

Proizvodnja novog Mercedesa A klase počela i u Mađarskoj

Proizvodnja novog Mercedesa A klase počela i u Mađarskoj
Foto: N.N. | Proizvodnja novog Mercedesa A klase počela i u Mađarskoj

Nakon što je prošlog mjeseca počeo sa proizvodnjom nove A klase u Njemačkoj, Mercedes je sada ovaj kompaktni hatchback počeo da pravi i u našem komšiluku.

Tačnije, nova A klasa sada silazi i sa proizvodnih traka fabrike u Kečkemetu, 90 km južno od Budimpešte.

U Kečkemetu je inače zaposleno oko 4.000 radnika koji su prošle godine napravili više od 190.000 vozila.

Cijena osnovnog modela A200 (koji pokreće 1,3 litarski turbo benzinski motor sa 163KS) u Njemačkoj iznosi 30.232 evra, a kupac zauzvrat može da računa na 16-inčne čelične felne, halogena svetla, digitalnu instrument tablu, 7-inčni displej preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom, automatski klima-uređaj, tempomat, senzor za kišu, multifunkcionalni upravljač, pokretanje motora bez ključa, ručni 6-stepeni mjenjač i nekoliko radnih programa.

Početna cena snažnijeg modela A250 iznosi 36.462 evra, a kupci ni tada ne mogu da računaju na aluminijumske felne. Umjesto 1,3 litarske pogonske opcije ispod poklopca motora u ovom slučaju je dvolitarski turbo benzinac sa 224KS koje se na prednju osovinu distribuiraju isključivo preko 7-stepenog automatskog menjača sa dva kvačila.

Početna cijena modela A180d iznosi 31.398 evra, a "dizelku" pokreće 1,5 litarski četvorocilindarski motor sa 116KS koji "potpisuje" alijansa Renault-Nissan, a nudi se samo u kombinaciji sa 7-stepenim automatskim menjačem sa dva kvačila.

Prvi primerci nove A Klase bi do kupaca trebalo da stignu početkom maja, a tokom prvih 12 mjeseci Mercedes-Benz će A Klasu nuditi i u kombinaciji s bogatim paketom opreme Edition 1 koji će uz adekvatnu doplatu biti dostupan uz sve ponuđene motore.

(Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije