Novosti

Promotivna akcija u Doboju pred početak moto-sezone

Promotivna akcija u Doboju pred početak moto-sezone
Foto: N.N. | Promotivna akcija u Doboju pred početak moto-sezone

DOBOJ - Slobodni vozači mnogo više divljaju na cestama nego članovi moto-klubova koji se moraju pridržavati pravila i nastoje da obuzdaju adrenalin dok upravljaju dvotočkašima.

 

To tvrde u Moto-klubu Doboj, čije članove je početak moto-sezone doveo pred službene prostorije Policijske uprave Doboj kako bi promotivnom akcijom “Pogledaj dva puta, spasi život” upozorili vozače na njihovo prisustvo u saobraćaju.

"Kada uzmete taj bajkerski prsluk imaju neka pravila koja se moraju poštovati. Nema divljanja, vozi se po pravilima, oprema se mora posjedovati i ostalo", kaže Slaven Đurić, predsjednik Moto-kluba Doboj.

Dvije sekunde su potrebne, kažu dobojski bajkeri, da propustite motociklistu kada ga ugledate na raskrsnici i time, osim njegovog, spasavate i svoj, ali i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

"Šest mjeseci oni nisu vozili motore, normalno da su otupjeli pomalo refleksi i najugroženiji su na početku sezone. Isto tako, ostali učesnici u saobraćaju su se odvikli od gledanja u retrovizor da bi vidjeli da li im nailazi motociklista u mrtvi ugao", kaže Jugoslav Stevanović, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja.

Bajkerka Dajana Simikić je savjetovala vozače da kad izlaze na nekom skretanju, na raskrsnici, kada vide motociklistu daleko, ne treba da izađu na saobraćajnicu jer ne može se dobro procijeniti kolika je brzina motocikliste.

"Tu se najčešće dešava sudar, tako većinom motociklisti ginu", kazala je bajkerka,

Iako moto-sezona tek počinje, u prva tri mjeseca ove godine dva bajkera su poginula, jedan je teško, a drugi lakše povrijeđen. Prošle godine je poginuo jedan motociklista, i on je bio član MK Doboj.

Vezani članci:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije