Novosti

Pronađen Jaguar ukraden prije 47 godina

Pronađen Jaguar ukraden prije 47 godina
Pronađen Jaguar ukraden prije 47 godina

Lučki carinici iz Los Anđelesa, tokom provjere jednog kontejnera, koji je bio namijenjen za Holandiju, pronašli su veoma rijedak Jaguar XKE konvertible iz 1967, koji je nestao bez traga prije punih 47 godina.

Baš taj misteriozni Jaguar ukraden 13. marta, davne 1968. u Njujorku. On bi sada mogao postići cijenu od 100.000 dolara, što zavisi o stanju u kome se nalazi.

Na sreću vlasnika, njegov Jaguar mu je vraćen.

Ivan Šneider, sada ponosni vlasnik Jaguara, ne može vjerovati da je nakon toliko godina pronađen njegov konvertible iz 1967 .

Osim ukradenog Jaguara, carinici su zaplijenili plavi Chevrolet Corvette iz 1969, svijetlosmeđi Mercedes 280 iz 1976, bijeli Mercedes E350 iz 2007. i crveni Chevrolet Camaro ZL1 iz 2014. Bio je to veoma naporan dan za carinike, piše Zimo.

Dok su carinici otkrili da se radi o ukradenom vozilu, brod je već napustio luku i otplovio prema Holandiji. Pomorskoj kompaniji su naredili da moraju vratiti kontejner sa vozilima koji je nakon 3 sedmice doplutao nazad u Los Anđeles. Kasnije, nacionalni ured je uspio stupiti u kontakt s Ivanom i dogovoriti detalje oko povratka vozila.

Naravno, kalifornijska patrola treba ustanoviti sada ko je uopše i ukrao vozilo iako je prošlo mnogo godina od tada.

Istrađivač Majk Maleta naglašava kako je osoba koja je i poslala vozilo bila vlasnik nekoliko mjeseci, a da je kupila vozila od muškarca iz Kalifornije. Taj muškarac bio je vlasnik Jaguara skoro 40 godina i trenutno traži dokumente iz kojih je vidljivo od koga je kupljen Jaguar.

"Uostalom, moramo vidjeti na koji način je uopše vozilo dospjelo iz Njujorka u Los Anđeles", kaže istražilac Majk Maleta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije