Novosti

Prototipom nove BMW "sedmice" zabio se u policijski kombi

Prototipom nove BMW "sedmice" zabio se u policijski kombi
Prototipom nove BMW "sedmice" zabio se u policijski kombi

ŠTUTGART - Još nije ni izbačen na ulice, a već je imao saobraćajnu nezgodu!

Doduše, predserijsko vozilo je bilo u redu; test-vozač maskirno ofarbanog BMW-a, što je praksa za skrivanje prototipova, zabio se u policijski kombi koji je pod rotacionim svjetlima i sirenama žurio da spreči pljačku koja je bila u toku u Štutgartu, javlja RTS.

I prekaljeni profesionalni fabrički test-vozači mogu da previde nešto što su svi ostali "obični" učesnici u saobraćaju vidjeli i čuli u ovoj štutgartskoj raskrsnici.

Na taj način je uspio da uništi dobro zamaskirani predserijski BMW serije 7, ali i da dovede u pitanje nekoliko života.

Riječ je o modelu čije je pojavljivanje na tržištu planirano za jesen 2016.

Dok je testirao "budući ponos" bavarske fabrike, jedino on nije vidio policijski kombi, mercedes sprinter, koji je velikom brzinom, pod rotacionim svjetlima i sirenama, odgovarao na poziv koji se odnosio na pljačku.

Oba vozila su istovremeno uletjela u raskrsnicu - policijski kombi na crveno, a "sedmica" na zeleno, i sudar je bio neizbježan.

Prema pisanju lokalnih medija, i pored jakog udara koji je čak doveo do prevrtanja kombija, na sreću, ni tri policajca ni BMW-ov test-vozač nisu ozbiljnije povrijeđeni.

Iako je teško izračunati štetu na eksperimentalnom vozilu, jer ima brojnih elemenata opreme za mjerenje koja se ugrađuje u takva vozila, grubo je procijenjeno da je riječ o 150.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije