Novosti

Prvi Ducati Diavel 1260 spreman da osvoji ulice

Prvi Ducati Diavel 1260 spreman da osvoji ulice
Foto: N.N. | Prvi Ducati Diavel 1260 spreman da osvoji ulice

Nakon zvaničnog debija na EICMA 2018, prvi Ducati Diavel 1260 sišao je sa proizvodne trake i srdačno je pozdravljen od strane svih onih koji su učestvovali u njegovoj kreaciji.

Novi Ducati model već je privukao pažnju publike tokom EICMA sajma, zahvaljujući svojim nevjerovatnim performansama i sposobnosti da na veoma zabavan način osvoji različite vrste drumova. Diavel 1260 je trenutno u svojoj drugoj generaciji, a dolazi opremljen Testastretta DVT 1262 motorom, koji se ponosi činjenicom da može glatko i izbalansirano ići po drumu tokom dužih putovanja i svakodnevne vožnje, dok istovremeno nudi savršeno ubrzanje kada god da je ono potrebno.

Motor je opremljen lančanom transmisijom i izbacuje 159 konjskih snaga iz svog motora sa twin cilindrom pri 9.500 rpm, sa sasvim dovoljno vučne snage.

Šasija novog Diavel modela je modifikovana tako da mu pruži više agilnosti u odnosu na prethodni model, dok je istovremeno osigurala kočione performanse uz tehnologiju i elektroniku, što je nešto što češće viđamo na supermotorima.

Uspravni vozački položaj podjednako je udoban za vozača i putnika, zahvaljujući velikom postavljenom sjedištu i zadnjem točku od 17 inča, sa širinom gume od 240 mm.

Diavel 1260 je takođe dostupan u S verziji, koja predstavlja malo više sportski model sa vrhunskom Ohlins suspenzijom i Ducati Quick Shift up & down Evo kao standardnom opremom.

Očekuje se da će ovaj motor biti dostupan od aprila ove godine.

(NN/luxlife.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije