Novosti

Prvi detalji o novom Audiju Q5

Prvi detalji o novom Audiju Q5
Prvi detalji o novom Audiju Q5

Druga generacija Audijevog SUV modela Q5 prema rasporedu trebalo bi da se pojavi na tržištu krajem 2016.

Kako piše Auto Express, novi Q5 biće lakši od aktuelnog modela za oko 100 kg.

Preliminarne informacije, koje javlja britanski magazin, otkrivaju da će Q5 biti postavljen na Volkswagenovu MLB platformu, koju će u budućnosti koristiti brojni modeli Audija, od A4 pa do Q7. Očekuje se da će inženjeri Audija uspjeti da olakšaju Q5 za stotinak kilograma u odnosu na model koji se trenutno proizvodi, prenosi B92.

Kupcima će biti dostupne mnoge tehnološke inovacije koje će njemački proizvođač najprije primijeniti na drugoj generaciji modela Q7, koja bi trebalo da se pojavi do kraja 2014.

Među njima su i farovi sa Matrix LED tehnologijom, prvi put upotrijebljeni na restilizovanom Audiju A8, koji bi na modelu Q5 bili u ponudi kao opcija.

Očekuje se da će kokpit novog Q5 biti dizajniran po ugledu na novu generaciju Audija TT, sa svedenijim brojem komandi i dugmića, i da će umjesto klasične instrument table automobil imati veliki digitalni displej.

Paleta motora obuhvataće ekonomičnije četvorocilindrične i šestocilindrične benzince i dizelaše, uz Plug-In Hybid verziju.

Sljedeća generacija Audija Q5 očekuje se u prodajnim salonima pred kraj 2016, dok bi 2017. uslijedio model Q6, koji će se na tržištu suprotstaviti BMW-u X6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije