Novosti

Redizajnirani Toyota Avensis na putevima (FOTO)

Redizajnirani Toyota Avensis na putevima (FOTO)
Redizajnirani Toyota Avensis na putevima (FOTO)

Toyota se toliko zaigrala sa novim Avensisom prilikom redizajna, da je došla gotovo do potpuno novog modela. Ipak, riječ je samo o detljanoj preradi postojećeg. Ova restilizacija biće zapamćena i po radikalnom zaokretu u izboru motora.

Prva generacija Avensisa pojavila se 1997. Od tada je prodato skoro 1,8 miliona primjeraka ovog modela.

Kako izgleda novi Avensis? Treba priznati da je auto sada mnogo ljepši, i da se to pogotovo primjećuje ako se pogleda kako se mijenjao tokom prethodne decenije. I ranije, kao i sada, Avensis je direktan izazivač konkurentima kao što su VW Passat, Ford Mondeo, Mazda6, Opel Insignia. Sada se i u Avensis ugrađuju njemačke dizel mašine zapremine 1.6 i 2.0 litra. Čak i ako to nisu najnovije tehnologije, ti motori podižu performanse i ekonomičnost.

Unutrašnjost je takođe prošla prilično veliko spremanje.

Stariji model bio je donekle problematičan na dugim putovanjima. Sada nova sjedišta prave razliku u korist vozača. Komande i prekidači su i dalje prepoznatljivo japanski, neki pomalo već klasični. Ipak, vidljiv je napredak u boljim materijalima, preciznijim spojevima, čistijim linijama i prijatnijem okruženju za vozača i putnike. Auto ima izmijenjeno i ojačano ogibljenje tvrđi je na putu nego ranije. U krivinama se ne uvija i ne pliva, precizniji je i slijepo prati punu, jasno vidljivu punu liniji u čestim brdovitim zavojima.

Ono što se i do sada znalo važi i dalje, Avensis je gospodar dobrih puteva, tih, udoban, štedljiv.

(N.N/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije