Novosti

Registracija istekla na 3.000 brčanskih vozila

Registracija istekla na 3.000 brčanskih vozila
Registracija istekla na 3.000 brčanskih vozila

BRČKO - Agencija za identifikacijska dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) obavijestila je Odjeljenje za javni registar Vlade Brčko Distrikta da na brčanskom području trenutno postoji preko 3.000 vozila kojima je istekla registracija, a za koje građani nisu podnijeli zahtjev za odjavu, što su, po važećem Pravilniku o registraciji vozila, bili dužni učiniti nakon mjesec dana od isteka registracije vozila.

Odjeljenje za javni registar je nakon dostavljenog izvješća od strane IDDEEA-e otpočeo s upućivanjem poziva građanima kako bi izvršili svoju zakonsku obvezu odjave neregistriranog vozila i dostavljanja neophodne dokumentacije (potvrda o registraciji, potvrda o vlasništvu, registarske pločice) u prostorije Pododjela za osobne dokumente.

U saradnji s Policijom Brčko Distrikta BiH, koja aktivno učestvuje u provjerama neregistriranih vozila i njihovom isključivanju iz saobraćaja Odjeljenje za javni registar, nakon dostavljene dokumentacije o vozilu i registracijskih pločica donosi rješenje o odjavi vozila.

‘’Neregistrovana i neosigurana vozila koja učestvuju u saobraćaju predstavljaju velik rizik za sigurnost na cestama, dok njihovo sudjelovanje u prometnim nesrećama za rezultat ima brojne probleme s kojima se suočavaju nadležne institucije, osiguravajuće kuće, ali i građani. Stoga je apelovano na stanovnike Brčko Distrikta BiH da se odazovu pozivima Odjeljenja za javni registar i izvrše odjavu svojih vozila kojima je istekla registracija više od mjesec dana’’, navodi se u saopštenju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije