Novosti

Reinkarnacija Porschea 911

Reinkarnacija Porschea 911
Foto: Singer | Reinkarnacija Porschea 911

Novo remek-djelo Singera je čista ekstaza za poštovaoce klasičnog Porschea 911, ali i svih ljubitelja supersportskih automobila.

Singer je na razvoju radio s renomiranim kompanijama pa su na projektu nazvanom "Dynamics and Lightweighting Study" (DLS) radili "Williams Advanced Engineering", a svoj doprinos su dali i Michelin, Brembo i BBS. 

Okosnica automobila je 4.0 šestocilindraš s oko 506 KS, a koji je "Williams" dotjerao uz pomoć legendarnog Porscheovog inženjera Hansa Mezgera.

Posebna pažnja posvećena je aerodinamici, a uz korištenje najnaprednijih kompjuterskih programa za CFD korišteno je i iskustvo Norberta Singera, još jedne legende Porschea. Ako bolje pogledate vidjećete da uz zadnja svjetla postoje otvori za protok vazduha. 

U pogledu mase, primjena magnezijuma, titanijuma i karbona zadržala je ukupnu masu na manje od jedne tone, odnosno na tek 990 kg. Standardna ponuda uključuje unaprijeđeni trap, 18-inčne BBS feluge od magnezija i Brembo kočnice od karbona. Opcijski je tu EXE-TC takmičarska amortizacija te ručni mjenjač sa šest brzina prenosa izrađen od magnezijuma koji isporučuje Hewland.

Biće proizvedeno, odnosno restaurirano, svega 75 primjeraka, i to u Williamsovom prostoru u Engleskoj. Cijena zasad nije poznata, ali uzevši u obzir da je projekat modernizacije Porschea 911 (964) trajao čak dvije godine, zasigurno nije mala i ne zaostaje za ponudom jednog Ferrarija. 

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije