Novosti

Renault potvrdio, stiže Dacia Duster pik-ap

Renault potvrdio, stiže Dacia Duster pik-ap
Foto: N.N. | Renault potvrdio, stiže Dacia Duster pik-ap

Francuska kompanija Renault potvrdila je da će krajem ove godine predstaviti pik-ap verziju pristupačnog rumunskog SUV-a Dacie Duster.

Renaultovi inženjeri su udružili snage sa stručnjacima iz redova rumunskog proizvođača autobusa Romturingie koji su prije dvije godine napravili nezvaničnu kamionet verziju Dustera .

Iako se malo zna o Duster pik-apu, generalni direktor Renaulta u Rumuniji Hakim Butehra je istakao da će biti fokusiran na komercijalnu upotrebu, a ne kao "lajfstajl" model poput Renault Orocha koji je 2015. lansiran u Južnoj Americi.

To znači da će Duster pik-ap ostati vjeran dugogodišnjoj filozofiji Dacie – pristupačno za novčanik. Nema informacija ni o obliku vozila, odnosno da li će kabina imati jedan ili praktičniji dupli red sjedišta.

Ako sve prođe po planu, Duster pik-ap će se u prodaji naći u drugom tromjesječju ove godine.

Dacia je postala ozbiljan igrač na tržištu automobila u Evropskoj uniji, zauzela je 14. mjesto prošle godine nadmašivši i južnokorejski brend Kia.

Rumunski proizvođač koji je godinama u vlasništvu Renaulta je tokom 2018. isporučio skoro 530.000 vozila, što je rast od skoro 12 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije