Novosti

Renault sprema redizajnirani Kadjar

Renault sprema redizajnirani Kadjar
Foto: N.N. | Renault sprema redizajnirani Kadjar

Prošlo je već tri godine od premijere kompaktnog SUV-a Kadjar, a na pomolu je prvi redizajn ovog automobila.

Na polovini svog životnog vijeka, Renault Kadjar pretrpjeće manje kozmetičke promjene na spoljašnjosti, a na osnovu “špijunskih” fotografija, na kojima su kamuflažom od radoznalih pogleda sakriveni prednji i zadnji dio vozila, može se zaključiti da će dizajneri upravo tu intervenisati.

Kadjar će dobiti drugačiji prednji i zadnji pranik, restilizovanu masku hladnjaka, nove maglenke, dok će farovi i stop svjetla najverovatnije zadržati postojeći oblik uz manje modifikacije i raspored elemenata u okviru samih svjetlosnih grupa.

Kada je riječ o motorizaciji, biće interesantno vidjeti da li će Renault u model za 2019. ugrađivati novi 1.3 litarski turbo benzinac koji je razvijen u saradnji između Daimlera i Renault-Nissan grupe.

Ovaj agregat već je dostupan u modelima Scenic i Grand Scenic.

Inače, novi benzinac dostupan je u tri konfiguracije. Bazični, Energy TCe 115 proizvodi 115 ks (85 kW) pri 4.500 o/min i razvija 220 Nm maksimalnog obrtnog momenta od 1.500 o/min, a može se upariti isključivo sa manuelnim mjenjačem (ostale dvije jedinice dostupne su i sa opcionim EDC menjačem sa duplim kvačilom).

U drugoj konfiguraciji, Energy TCe 140 isporučuje 140 ks (103 kW) pri 5.000 o/min i 240 Nm dostupnih od 1.600 o/min, dok u najsnažnijoj varijanti, Energy TCe 160 raspolaže sa 160 ks (120 kW) na 5.500 o/min i 260 Nm od 1.750 o/min, u paru sa manuelnim menjačem, odnosno 270 Nm pri 1.800 obrtaja ako je u kombinaciji menjač sa duplim kvačilom.

Pretpostavlja se da će Renault predstaviti restilizovani Kadjar na “domaćem” sajmu automobila u Parizu, u oktobru, a prodaja bi mogla da počne do kraja godin.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije