Novosti

Renault ulaže milijardu evra u električne automobile

Renault ulaže milijardu evra u električne automobile
Foto: N.N. | Renault ulaže milijardu evra u električne automobile

Renault je, zajedno sa Nissanom, i do sada radio na tehnologijama za električne automobile, a dva najuspešnija produkta iz te oblasti su Renault Zoe i Nissan Leaf.

Najnovija investicija namijenjena je, između ostalog, razvoju nove električne platforme koju će koristiti alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi i koja će se izrađivati u pogonu Due.

Pored toga, dio novca namijenjen je dupliranju kapaciteta fabrike Flins, jedine u kojoj se izrađuje Renault Zoe. Takođe, u planu je da se utrostruče proizvodni kapacitet u fabrici Kleon, u kojoj će se od 2021. sklapati nova generacija elektromotora za vozila na struju.

Renault će dio investicija namijeniti pogonu Mobež, gdje će se proizvoditi sljedeća generacija modela Kangoo, uključujući i potpuno električni Kangoo Z.E.

Najavljena ulaganja u sektor razvoja i proizvodnje električnih automobila dio je strateškog plana francuskog proizvođača “Drive The Future”, koji, između ostalog, predviđa razvoj i lansiranje na tržište 8 potpuno električnih i 12 elektrifikovanih (hibridnih) modela, do 2022. godine.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije