Novosti

Reno kadjar predstavljen na sajmu u Ženevi

Reno kadjar predstavljen na sajmu u Ženevi
Reno kadjar predstavljen na sajmu u Ženevi

ŽENEVA - Na ženevskom salonu automobila održana je premijera modela reno kadjar.

Novi kompaktni krosover francuskog proizvođača u prodajne salone stiže u ljeto 2015.

Karakteristični oblik maske hladnjaka sa velikim centralno postavljenim amblemom marke "Renault", izgled farova i stop svjetala, udubljenja na vratima i bočna lajsna - sve je to već viđeno na modelima klio i kaptur, a sada je primjenjeno i na novom krosoveru.

Međutim, zahvaljujući većim dimenzijama, drugačijim proporcijama i naglašenim bočnim elementima oko točkova, kadjar je masivniji i ima dinamičnije linije, piše B92.

Postavljen na istu CMF platformu kao i sestrinski kaškai, reno kadjar je nešto veći od "Nissanovog" krosovera - dugačak je 4.450 mm, širok 1.840 mm, a visok 1.600 mm. Odstojanje od tla iznosi 190 mm, dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 18, a pri silasku 25 stepeni.

U poređenju sa modelom kaptur, unutrašnjost je konzervativnija, a upotrijebljeni materijali su kvalitetniji.

Kupcima će biti ponuđen novi reno r-link 2 multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir, koji je smješten ispod centralnih ventilacionih otvora.

Sistem je opremljen tehnologijom za raspoznavanje glasovnih komandi za navigaciju, radio, telefoniranje ili korišćenje aplikacija sa smartfon uređaja.

Veličina prtljažnika je 472 l, a tome treba dodati i brojne pregrade i pretince u kabini čija ukupna zapremina iznosi 30 litara.

U početku prodaje kupcima će na raspolaganju biti tri turbo motora - dva dizelaša, 1.5 dCi sa 110 KS i 1.6 dCi sa 130 KS, i jedan benzinac, 1.2 DIG-T sa 130 KS.

U zavisnosti od vrste motora, kadjar će biti dostupan sa šestobrzinskim manuelnim ili mjenjačem sa duplim kvačilom (EDC), takođe sa šest stepeni prenosa. Stop-start sistem biće standardni dio opreme u svim verzijama, a kupci će moći da biraju između pogona na prednje i na sva 4 točka.

Modeli kod kojih se snaga motor prenosi na obje osovine imaće tri moda vožnje: Auto, Lock i 2WD.

Reno kadjar stiže na tržište u ljeto, do kada će biti poznata i njegova cijena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije