Novosti

Reno razmatra lansiranje novih jeftinih modela

Reno razmatra lansiranje novih jeftinih modela
Reno razmatra lansiranje novih jeftinih modela

PARIZ - Francuski proizvođač vozila Reno planira da na tržište plasira novu liniju vozila po vrlo niskoj cijeni, čiji će prvi modeli biti komercijalizovani u Indiji narednog ljeta, po cijeni od 3.500 evra, saznaje francuski list Eko.

Prema ovom izvoru, riječ je o četiri modela koja se upravo razvijaju, dvije limuzine, jedno SUV vozilo i jedno vozio sa sedam sjedišta, ali neki elementi ovog projekta tek treba da dobiju "zeleno svjetlo" od generalnog direktora alijanse Reno - Nisan, Karlosa Gosna. 

Komercijalizacija ovih vozila, koja stiže 10 godina nakon što je Reno lansirao prvi lou - kost model "logan", planirana je najprije za zemlje u razvoju, posebno Indiju, a proizvodnja će se odvijati u fabrici u Čenaju. Prodajna cijena prvih modela biće 250 hiljada rupija, odnosno nešto manje od 3.500 evra. 

Eko navodi da će direkcija Renoa početkom naredne godine odlučiti da li će novu liniju vozila plasirati i na evropsko tržište i po kojim cijenama, koje će svakako biti više, prilagođene standardu lokalnog stanovništva. 

Novijeftini modeli, koji će se pridružiti postojećoj "dačiji" biće razvijeni kao zajednička platforma Renoa i Nisana. 

Isti izvor podsjeća da model "dačija" bilježi najveće stope rasta na tržištu u Evropi u poređenju s ostalim Renoovim brendovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije