Novosti

Rijedak primjerak modela McLaren F1 LM na prodaju

Rijedak primjerak modela McLaren F1 LM na prodaju
Foto: N.N. | Rijedak primjerak modela McLaren F1 LM na prodaju

Aukcijska kuća RM Sothebys je poznata po tome što prodaje neka od veoma rijetkih automobila. Međutim, ovaj automobil ne ide na aukciju, već će onaj ko može i želi, moći da postane njegov vlasnik a da se ne nadmeće sa drugima.

Naime, novo odjeljenje ove aukcijske kuće, koje nosi naziv "Privatne prodaje" će ponuditi model McLaren F1 onima koji mogu da izdvoje ogromnu sumu novca.

Jeste, riječ je o modelu McLaren F1, ali ne "bilo kojem" McLaren F1. Model koji se prodaje ima i oznaku LM, i prvi je od ukupno dva, koliko ih je konstruisalo Odeljenje za specijalne operacije kompanije McLaren. Riječ je o automobilu legalnom za javne puteve, koji je konstruisan tako da ispunjava uslove za trke, a dobio je i "Competition-type" agregat.

Naravno, tu je i paket aerodinamičnih komponente koji stvaraju veću silu prijanjanja (downforce), ali je enterijer i dalje isti kao na "uličnom" modelu, te je tu čak i sistem satelitske navigacije.

Ovo nije prvi put da ova aukcijksa kuća prodaje ovaj automobil. Naime, on je na njihovoj aukciji bio i prije tri godine u Montereju, gdje je prodat za nevjerovatnih 14 miliona dolara, što je bilo dovoljno da bude najskuplji britanski automobil koji je ikada prodat na aukciji, bar do tada. Međutim, od tada, drugi McLaren F1 je prodat prošle godine po cijeni od 15,6 miliona dolara, zatim Jaguar D-Type po cijeni od 22 miliona dolara i Aston Martin FBR1, po cijeni od 22,5 miliona dolara.

Iako nije poznata cijena koju trenunti vlasnik ovog modela traži, sigurni smo da neće biti jefiniji nego prije tri godine.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije