Novosti

"Samuraj" na dva točka (FOTO)

"Samuraj" na dva točka (FOTO)
"Samuraj" na dva točka (FOTO)

Inspiraciju za svoj koncept savremenog motocikla dvojica istočnoevropskih dizajnera pronašli su u japanskom minimalizmu.

Za dizajnersku studiju ovog futurističkog motocikla, Bjelorus Artem Smirnov i Ukrajinac Vladimir Pančenko, odabrali su odgovarajuće ime - Samuraj.

Prilikom njegovog oblikovanja oslanjali su se na japanski dizajn oličen u svojoj minimalističkoj, jednostavnoj i ekonomičnoj prirodi.

Oni objašnjavaju da je japanski pristup oblikovanju stvari veoma originalan i da je zasnovan na tradicionalnim formama ove dalekoistočne kulture, kao što su umjetnost origamija, ali i duh i nasljeđe samuraja.

"Ovo nasljeđe je danas prisutno u industrijskom dizajnu japanskih brendova, ali iz nekog razloga, retko se koristi prilikom dizajniranja japanskih automobila i motocikala", kažu Smirnov i Pančenko.

Koncept Samuraj upravo ima za cilj da pokaže kako bi trebalo da izgleda jedan savremeni motocikl kada se na njega primjene principi japanskog industrijskog dizajna, ali i kulturnog nasljeđa ove zemlje.

Na renderima su prikazani klasičan dvotočkaš, kao i verzija Samuraja sa prikolicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije