Novosti

Seat staje sa prodajom u Rusiji

Seat staje sa prodajom u Rusiji
Seat staje sa prodajom u Rusiji

Seat, španski proizvođač automobila koji se nalazi u vlasništvu Volkswagen grupe, od slijedeće godine prestaće prodavati svoje automobile u Rusiji, zbog ekonomoskog pada te zemlje i slabljenja ruske nacionalne valute, rublja.

Automobilska industrija jedan je od najvećih gubitnika u trenutnoj ruskoj ekonomskoj situaciji, koja je nastala kao posljedica sankcija zapadnih država zbog krize u Ukrajini, ali i padu cijene nafte, piše Index.hr.

"Brend Seat prestati će sa prodajom svojih automobila u Rusiji od 1. januara 2015., zbog sužavanja sektora u kojem je zastupljen, opšte ekonomske situacije u Rusiji i promjeni vrijednosti valute", rekao je predstavnik Volkswagena u Rusiji.

U oktobru ove godine, u Rusiji je sve skupa prodano 10 odsto manje novih autmobila u odnosu na oktobar prošle godine, a prodaja u prvih deset mjeseci ove godine pala je za 13 odsto u odnosu na isti period lani.

Prošle godine, Seat-ove prodaje u Rusiji su iznosile 3.375 automobila, od ukupnih 355.000, iako je VW grupa predviđala da će Seat na godinu u Rusiji prodavati između 5.000 i 20.000 vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije