Novosti

Šestorka u finalu

Šestorka u finalu
Foto: Ilustracija | Šestorka u finalu

Poslije velikog broja testitranih i ocijenjenih automobila, reprezentativni žiri izbora "Autobest 2018" izabrao je šest automobila koji će konkurisati za laskavu titulu - best bay (najbolja kupovina).

U finalno nadmetanje ušli su "honda sivik", "sitroen C3 erkros", "ford fijesta", "seat ibica", "opel grandland X" i "folksvagen T-rok".

Žiri sastavljen od 31 novinara iz specijalizovanih evropskih redakcija imaće težak zadatak da proglasi najbolji automobil.

Oni, prema propozicijama "Autobesta", moraju da ocijene svaki automobil po ukupno pet kriterijuma.

To su odnos vrijednost/cijena, dizajn, komfor, lakoća vožnje, kao i razvijenost prodajno-servisne mreže.

Prošle godine titulu najboljeg automobila best bay u Evropi poneo je SUV "Seata", model "ateka", koji je početkom ove godine premijerno predstavljen i na tržištu Srbije.

Izbor za automobil godine u Evropi (ove godine titulu je osvojio "pežo 3008"), ali i u svijetu (trenutni nosilac titule je "jaguar F-pejs"), takođe je u toku, a izbor "Autobest" posljednjih godina postaje sve značajniji i uticajniji.

Očigledno je da "težina titule" nosi i veliki marketinški potencijal, što proizvođači automobila veoma dobro znaju.

Zanimljivo je da su trenutni "vladari" automobilske Evrope i svijeta SUV vozila, što se podudara sa činjeničnim stanjem, jer je segment SUV vozila najbrže rastući u posljednjih pet godina na svim značajnijim svjetskim tržištima.

Koji automobil će osvojiti titulu na "Autobestu 2018", biće poznato 15. decembra.

Prošle godine best bay auto je bio "seat ateka".

IZBOR U SRBIJI

U Srbiji uskoro počinje izbor najboljeg automobila 2018.

- Po treći put na Beogradskom sajmu, uoči početka Salona automobila (naredne godine "BG kar šoua"), proglasićemo najbolji automobil u Srbiji - kaže Dragan Milutinović, predsjednik Asocijacije automobilskih novinara Srbije.

Ovogodišnji laureat je "pežo 3008".

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije