Novosti

Škoda Superb protiv Porschea i Ferrarija

Škoda Superb protiv Porschea i Ferrarija
Škoda Superb protiv Porschea i Ferrarija

Koliko je tehnologija napredovala posljednjih decenija možda najbolje prikazuje video u kom "škoda superb" karavan na kratkoj trci ubrzanja pobjeđuje super-automobile kao što su "porše" i "ferari"

U najnovijem promotivnom videu prikazana je Škoda Superb u svojoj najjačoj verziji od 280 “konja” kako se na stazi bori sa starim modelima Poršea, Lotusa i Ferarija.

Iako je vremenski jaz između njih tridesetak godina, video zapravo pokazuje koliko su automobili za ove tri decenije uznapredovali. Sada porodična limuzina ima performanse kao nekadašnji super-automobili, pa čak i bolje.

Primjera radi, najjači “superb” iz videa sa 2,0 TSI motorom od 280 KS i DSG menjačem iz stanja mirovanja do 100 km/h stiže za nekada nevjerovatnih 5,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu ograničenu na 250 km/h.

Uz “superb” koji pokreće motor iz “golfa GTI” na stazi su se još našli “honda NSX”, “lotus esprit”, “ferari 308 GTB” i “porše 911 karera”.

“Škoda” ih je pobjedila na kratkoj trci ubrzanja uprkos tome što je daleko veća i teža, mada je imala prednost 4×4 pogona po vlažnoj stazi.

“Škoda superb” sa ovim motorom može da se poruči i kod nas, sa maksimalnom opremom “lorin i klement” koja uključuje kožna sjedišta i još mnogo toga, po cijeni koja se kreće oko 36.000 evra.

(NN/magazinauto.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije