Novosti

Škoda još uvijek ne ide u Ameriku, spremaju se za Indiju

Škoda još uvijek ne ide u Ameriku, spremaju se za Indiju
Foto: Ilustracija | Škoda još uvijek ne ide u Ameriku, spremaju se za Indiju

Volkswagen je i zvanično zaustavio glasine koje kruže već nekoliko godina. Škoda i definitivno neće ući na sjevernoameričko tržište.

Umjesto toga, češki brend odabran je da predvodi invaziju grupacija na Indiju. Škoda će biti zadužena za projekat novog, niskobudžetnog automobila specijalno za indijskog tržište.

Direktor Škode, Bernard Majer izjavio je da je ova kompanija dobila važan zadatak, koji ne znači da eskpanzije na tržište SAD-a neće biti, već "da će sve doći u svoje vrijeme".

Česi trenutno vrše ispitivanja da li je MQB A0 platforma pogodna za razvijanje niskobudžetnih modela, ili će se možda morati raditi na novoj platformi za ovaj poduhvat. Ukoliko se pak odluče za već postojeću platformu, zarad smanjenja troškova, moraće se otvoriti i lokalna fabrika u kojoj će se proizvoditi delovi.

Vremena za VW grupu nema na pretek, jer se evropski proizvođači utrkuju ko će se bolje pripremiti sa indijsko tržište, koje će ako se procjene pokažu kao valjane, 2020. godine postati treće po veličini tržište automobila na svijetu.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije