Novosti

Škoda ukida Citigo zbog male potražnje

Škoda ukida Citigo zbog male potražnje
Škoda ukida Citigo zbog male potražnje

Škodin mali gradski automobil nedavno je restilizovan i prodavaće se još nekoliko godina, nakon čega će proizvodnja biti okončana. Kako piše Motoring pozivajući se na informacije iz češkog proizvođača, nasljednik nije u planu.

Škoda Citigo, sa sestrinskim modelima VW Up! i Seat Mii, spada u ponudu automobila iz A segmenta grupacije Volkswagen. U posljednje vrijeme, u Evropi je primjetan pad tražnje za vozilima iz ove klase.

Sa druge strane, raste interesovanje za malim SUV/krosover modelima. To je i glavni razlog zašto Škoda ne planira novi Citigo.

Umjesto automobila iz A segmenta, prema riječima generalnog menadžera prodaje, Petera Solca, češki proizvođač će se fokusirati na znatno profitabilnija SUV vozila.

On je nagovestio da bi, pored dva postojeća modela (Kodiaq, Karoq), ponuda Škodinih SUV/krosovera mogla da naraste na 4 vozila u budućnosti.

Vjeruje se da bi jedan od novih krosovera trebalo da bude baziran na Fabiji, i da bude pozicioniran ispod Karoqa, dok bi drugi mogao da bude serijski model zasnovan na kupe krosover konceptu Vision E, koji je predstavljen u aprilu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije